Muumi Pilakuvat Olivat Alku Suurelle Suosiolle

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 12 Apr 2021

Muumi Pilakuvat Olivat Alku Suurelle Suosiolle

Tove Jansson on sanonut, että sotatalvena 1939 hänen työnsä seisoi paikallaan ja tuntui turhauttavalle yrittää piirtää kuvia. Hän alkoi siis kirjoittaa satua sanoilla ”Olipa kerran”. Siitä ei kuitenkaan syntynyt aivan perinteinen satu, vaan päähenkilöksi nousi pilapiirrosten äkäinen hahmo, joka sai nimen Muumipeikko. Muumi pilakuvat ovat olleet siis inspiroimassa tämän maailmanlaajuisen ilmiön syntyä. Tämä ensimmäinen muumikirja oli nimeltään Muumit ja suuri tuhotulva.

Muumi pilakuvat nykyään

Näinä päivinä meemit ovat vallanneet alaa ja ovat suosiossa. Myös muumeista on tehty paljon pilaversioita yhdistäen joku nokkela teksti kuvaan muuttaen sen tarkoitus hauskaksi. Alun perin muumit eivät olleet samoja leppoisia olentoja, mihin olemme tottuneet. Ne olivat mustia ja punasilmäisiä, hyvin pelottavia olentoja. Usein ne piirrettiin myös laihoiksi ja sarvipäisiksi.

Melko pitkä matka siis tuosta pelottavasta demonin omaisesta hahmosta lempeään Muumimammaan, jonka Tove Jansson loi lasten satuja varten. Koska sota oli juuri loppunut kirjan ilmestyttyä, sitä tuskin huomattiinkaan. Vain yksi arvostelu ilmestyi, se oli kuitenkin positiivinen. Tästä hyvinkin innostuneena Jansson hyppäsi seuraavan kirjansa pariin. Loppu on historiaa, sillä tämän kirjan nimi on kaikille tuttu; Muumipeikko ja pyrstötähti.

Rakkaimman muumihahmot

Melko monet meistä ovat kasvaneet muumien kanssa ja muodostaneet mielipiteensä parhaasta jaksosta ja siitä kaikista rakkaimmasta hahmostaan. Muumeissa piilevät suuret elämän viisaudet ja esimerkiksi Nuuskamuikkunen lausuu usein hyviä ohjeita, jotka voi lapsi ottaa elämänohjeikseen. Tai miksei aikuinenkin, onhan muumit suunnattu kuitenkin myös aikuismaiselle yleisölle.