Joulupukki Ja Noitarumpu Elokuva On Klassista Mauri Kunnasta

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 19 Jun 2021

Joulupukki Ja Noitarumpu Elokuva On Klassista Mauri Kunnasta

Mauri Kunnas tunnetaan erityisesti lastenkirjatuotannostaan ja etenkin Koiramäki kirjoistaan. Kunnas onkin tehnyt pitkän uran sarjakuva- ja pilapiirroskirjailijana sekä kuvittajana. Elokuvan maailmasta hänen tunnetuin teoksensa on koko perheelle sopiva Joulupukki ja noitarumpu elokuva, jossa hän toimi sekä ohjaajana että käsikirjoittajana. Voidaankin puhua erittäin monipuolisesta kulttuuripersoonasta, joka on luonut suomalaiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen vahvan jäljen omaperäisellä tuotantotavallaan ja toteutuksellaan.

Joulupukki ja noitarumpu elokuva ja kirja

Vuonna 1995 Kunnas julkaisi Joulupukki ja noitarumpu nimisen lastenkirjan yhdessä vaimonsa Tarja Kunnaksen kanssa. Kirja kertoo ilkeästä shamaanista, joka aiheuttaa pukille harmeja joulun alla. Jouluaattona 1996 julkaistiin elokuva, joka perustuu Kunnaksen vuotta aiemmin julkaistuun kirjaan. Se on äänitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Käsikirjoituksen kyseiseen elokuvaan tekivät Kunnakset yhdessä.

Jo klassikoksikin muodostunut elokuva on saavuttanut suuren suosion. Se esitetäänkin televisiosta hyvin usein joulun aikaan. Se on myös myyty yli 40 maahan. Elokuvan ohjauksesta vastasi Mauri Kunnas yhdessä tunnetun ohjaajan Pekka Lehtosaaren kanssa. Vaikka kyseessä on lasten animaatio, sopii se hyvin koko perheen yhteiseksi leffaksi aina 3-vuotiaasta eteenpäin.

Jännittävä juoni ja upea kuvitus vievät mukanaan

Joulupukki ja noitarumpu elokuva on jännittävä, hauska ja mukaansatempaava. Sen parasta antia ovat erinomainen juoni ja erittäin upea kuvitus. Myös ääninäyttelijät loistavat luontevilla suorituksillaan. Tämä elokuva ei ole kovin pitkä, vain 51 minuuttia, joten sen jaksavat hyvin katsoa myös perheen pienimmät.